maandag 16 juli 2012

Receipts and Illustrations by Leegbord.com

                                                                    By  leegbord.com


Vijf jaar geleden woonde ik nog in Leeuwarden.
Ik woonde daar in een huis met leuke huisgenoten. Eén van hen was Gertrude.
Gertrude woonde in de kamer boven mij. Ze was een rustig, maar gezellige huisgenoot, die waarschijnlijk meer overlast van mij had, dan ik van haar.
Ik dronk thee met haar op haar dak en we praatten over films, mannen, studie en dat soort dingen.
Zij deed de hotelschool. Wat ik een beetje suf vond, maar hey, niet iedereen is hetzelfde.Ik had het gezellig met haar. Ik vond haar echt leuk en vond het dan ook jammer dat ik naar Groningen verhuisde. Het betekende dat ik mijn huisgenootjes achter moest laten.
Maargoed, ik startte een nieuw leven in Groningen en wij hadden geen contact meer.

Ik weet eigenlijk niet of we elkaar nou altijd op facebook hadden, of dat dat later is gekomen. In ieder geval kon ik achter de schermen (letterlijk en figuurlijk) mee kijken met Gertrude's leven.
Niet zo lang geleden zag ik plots allemaal toffe dingen op haar facebook. Prachtige illustraties en plannen om van alles te maken.
Ik begreep eerst niet dat Gertrude dit deed. Ik dacht dat een vriendin dit voor haar deed en zij teksten schreef of iets dergelijks. Totdat ik mijn nieuwschierigheid niet in bedwang kon houden en maar weer eens contact zocht. Ze vertelde me dat ze de 'creatieve kant' gevonden had. Nou en hoe!!
Ik raakte helemaal enthousiast dat de Gertrude die een suffe studie deed, nu vet toffe dingen doet!

Het mooie is dat ze haar hotelschool kennis samen heeft gevoegd met de creativiteit. Ze heeft namelijk prachtige recepten illustraties gemaakt.
Hier alvast een voorproefje, maar kijk vooral op haar site voor nog meer moois en lekkers:

  http://www.leegbord.com
Geen opmerkingen:

Een reactie posten